Telefoon: (+31) 315 34 61 64
Social media:

Sint Maarten kerk Gendringen

  • Home
  • Sint Maarten kerk Gendringen

Sint Maarten kerk Gendringen

De Sint Maarten kerk, ook wel de Hervormde kerk genoemd, is een protestantse kerk in de Nederlandse plaats Gendringen aan de grens met Duitsland schuin links van ons bedrijf uit gezien.

Het is bijzonder om in het eigen dorp een kerk van verlichting te mogen voorzien. Tijdens de Restauratie in 2012 is het ontwikkelde lichtontwerp van Vermeulen Lichtarchitectuur uitgevoerd en aangebracht. De lichtgekleurde zaalkerk wordt indirect verlicht door vier Up-lghts voor een betere ergonomie waardoor het zichtwerk gemakkelijker gemaakt door wordt.  

Samen met twee armaturen op het liturgisch centrum en de vier aangebrachte verlichtingsornamenten aan het gewelf komt het verbruik op 712,8W inclusief  de vier armaturen boven de orgelgalerij. 

Deze kerk brandde in 1830 grotendeels af, op delen van de toren na. In 1835 werd de heropgebouwde kerk geopend.  De kerk heeft een vierkante toren die in de voorgevel is verwerkt. Deze toren is in 1879 uitgebreid en wordt bekroond met een relatief hoge achtkantige naaldspits. In de kerk is een eenklaviersorgel uit 1841aanwezig van de firma Nolting. (orgel gerestaureerd 1965 en 2014)  

 

Nieuwsgierig naar uw mogelijkheden? Voel u vrij. Kom in contact

© 2015. Lichtarchitectuur Vermeulen / Lichtendekerk.nl. Website door The Social Factory, Alle rechten voorbehouden.